Foto: Kadrs no video
Lai vērstu globālās sabiedrības uzmanību uz milzīgo plastmasas piesārņojumu okeānos, britu organizācija "The Big Bang Fair" izveidojusi video, kurā divas profesionālas sinhronās peldētājas trenējas piedrazotā baseinā.

Peldētājas uzfilmētajā klipā eleganti izpilda ierasto rutīnu, šķietami nepievēršot uzmanību tam, ka plastmasas maisiņi un cita draza pieķeras to rokām un kājām. Tādējādi video autori vērš uzmanību uz to, cik ļoti esam pieraduši pie piesārņotās vides ap mums, raksta "Design Boom".

Video autori gan atzīmē, ka šādi pat plastmasa pielīp un aptinas dažādiem dzīvniekiem, kuru eksistenci cilvēku radītais piesārņojums nopietni apdraud.

Patēriņa pieaugums veicinājis arī lētā vienreizēji izmantojamā plasmasas iepakojuma pieaugumu. Aplēsts, ka tā rezultātā okeānos katru dienu nonāk ap astoņiem miljoniem dažādu plastmasas priekšmetu. Tie gadu gaitā sadalās, kļūstot par mikroplastiku, nodarot neatgriezenisku kaitējumu gan dzīvniekiem, gan augiem.

Organizācija "The Big Bang Fair" Lielbritānijā rīko ikgadējas izstādes eksakto zinātņu popularizēšanai jauniešu vidū. Ar šo kampaņu tā vēlas jaunus cilvēkus, kā arī citus aicināt vērst enerģiju un zināšanas plastmasas aizvietošanai un okeānu attīrīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!