Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas drošības struktūru darbinieki ceturtdienas vakarā Maskavā aizturējuši aktīvistu, kurš pie Federālā drošības dienesta (FDD) ēkas sarīkoja teatrālu protestu, vēsta "The Moscow Times".

Pāvels Krisevičs kopā ar domubiedriem laukumā pie ēkas sarīkoja sevis sišanu krustā, kamēr viņam un laukumam apkārt citi staigāja tērpušies lietusmēteļos ar uzdrukātu FDD abreviatūru uz tiem. Lai piešķirtu visam vizuālos efektus, aktīvisti izmantojuši nekaitīgu krāsaini degošu un dūmojošu šķidrumu, kā arī mētājuši apkārt mapītes, kuras simbolizējušas safabricētas krimināllietas. Organizatori aģentūrai "Associated Press" norādījuši, ka viņu mērķis bijis pievērst sabiedrības uzmanību FDD darbībām.

Tiesībsargi aizturēja Kriseviču un nogādāja viņu policijas iecirknī. Aktīvists esot apsūdzēts par vairāku likumu pārkāpšanu, tostarp nelikumīgu publisku pasākuma rīkošanu. Par šādu pārkāpumu viņam draud līdz 30 dienas ilgs arests.

Krisevičam jau piektdien jāstājas tiesa priekšā citas apsūdzības dēļ. Viņš un domubiedri augustā tika apsūdzēti ekstrēmismā pēc tam, kad šī gada augustā pie tiesas ēkas teatrāli pārgrieza manekena rīkli. Par šo pārkāpumu viņam arī tika piespriests naudas sods aptuveni 110 eiro apmērā.

Augustā Krisevičs paguva sarīkot vēl vienu protesta demonstrāciju – viņš sevi "pakāra" pie tilta Sanktpēterburgā, tādējādi atbalstot tos, kuri Krievijā un Baltkrievijā ieslodzījumā tiek turēti politisku iemeslu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!