Foto: Kadrs no video

Doneckas apgabala Vuhledaras apkārtnē Ukrainas karavīri iznīcinājuši okupantu īpašās jaudas pašgājēja mīnmetēju 2C4 "Tulpan", liecina Ukrainas spēku 72. atsevišķās mehanizētās brigādes preses dienesta publicēts video.

"Tulpan" ir PSRS izstrādāts 240 mm pašgājēja mīnmetējs, kuru tā arī dēvē par "īpašas jaudas" mīnmetēju. Tas paredzēts nostiprinātu ēku un aizsargbūvju iznīcināšanai, kā arī pielietošanai pret tehnikas un dzīvā spēka koncentrācijas vietām. Šāds mīnmetējs var sasniegt līdz aptuveni 20 kilometrus tālus mērķus.

"Tulpan" sistēmas Ukrainā bija novērotas pēc Krievijas sāktā kara jau 2014. gadā.

Vuhledaras apkārtnē pēdējā laikā iznīcināts īpaši daudz Krievijas tehnikas. Februārī ziņots, ka iebrucēji uzbrukumā pilsētai zaudējuši vismaz 130 kaujas tehnikas vienību un, iespējams, veselu bruņoto spēku brigādi.

No Vuhledaras pienāk ne mazums video ar pretinieka iznīcināšanas kadriem. No citiem jaunākajiem, piemēram, nupat publicēts ieraksts, kur redzama Krievijas karavīru grupas likvidēšana ar diviem 155 milimetru šāviņiem.

Savukārt šajā video redzama tanka un kājnieku kaujas mašīnas apturēšana.

Šajā 72. brigādes video fiksēta tanka T-80BV un kājnieku kaujas mašīnas likvidēšana.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!