Foto: Kadrs no video

Polijas valsts dzelzceļa uzņēmums svētdien publiskojis pagājušajā nedēļā notikušas vilciena un kravas auto sadursmes videoierakstu. Tajā fiksēts kravas auto šofera pārkāpums posmā starp Zbonšiņu un Novi Tomislu Lielpolijas vojevodistē valsts rietumdaļā, kas noveda pie avārijas.

Video redzams, ka kravas auto šoferis salīdzinoši lielā ātrumā tuvojas dzelzceļa pārbrauktuvei un sabremzē tikai īsi pirms nolaistās barjeras. Tomēr tūlīt pēc tam, iespējams, domājot, ka nespēs nobremzēt, viņš atkal ātrumu palielina un, nolaužot barjeru, šķērso pārbrauktuvi. Viņš gan nepagūst ar auto pilnībā pārbraukt sliedes, un viņa stūrētā auto aizmugurē ietriecas pasažieru vilciena sastāvs, pasitot sānis gan kravas auto, gan tā vesto ekskavatoru.

Video ierakstā redzams, ka šoferis brauc pret sauli, turklāt viņa redzamību, iespējams, apgrūtinājis arī tas, ka asfalts ir slapjš, vēl vairāk atstarojot saules gaismu.

Valsts dzelzceļa uzņēmuma pārstāvji, publicējot šo ierakstu, piemetina, ka pērn pieredzēts vismazāk incidentu uz dzelzceļa pārbrauktuvēm pēdējo četru gadu laikā, neskatoties uz faktu, ka gan automašīnu, gan vilcienu reisu skaits ir tikai audzis. "Diemžēl pērn 34 negadījumus izraisīja profesionāļu – autobusu un kravas automašīnu šoferu – neuzmanība," atzīmē uzņēmuma pārstāvji.

Aculiecinieka uzņemts video no incidenta vietai garām braucoša pasažieru vilciena īsi pēc negadījuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!