Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien agri no rīta Vasiļkovskas militārajā lidlaukā sagaidījis Ukrainas militāro gaisa spēku lidmašīnu ar karavīriem, kuri piektdien atbrīvoti no gūsta, vēsta valsts vadītāja preses dienests.

Jau ziņots, ka piektdien pašpasludinātās Doņeckas un Luhanskas "tautu republikas" veikušas ar Kijevu gūstekņu apmaiņu. Tā notikusi pēc formulas "222 pret 150". Apmaiņa ar gūstekņiem notikusi aptuveni 30 līdz 35 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas, pusceļā starp Doņecku un Konstantinivku

Atbrīvotie gūstekņi dienējuši dažādos Ukrainas kara spēkus un Nacionālajā gvardē, bataljonā "Brīvprātīgais" un "Donbass", kā arī citos brīvprātīgos bataljonos. Viņi gūstā bijuši no dažām nedēļām līdz vairākiem mēnešiem.

"Man kā prezidentam, kā parastam pilsonim, sirdi pārņem prieks par to, ka jūs, kā esmu solījis, Jauno gadu sagaidīsiet ar ģimenēm un kauju brāļiem," sacījis Ukrainas prezidents. Porošenko atzīmējis, ka ne visi atbrīvotie gūstekņi ir atgriezušies, un svētdien ieradīsies vēl četri karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!