Foto: Kadrs no video

Krievijas žurnālista Vladimira Poznera sarīkotā dzimšanas dienas ballīte Gruzijas galvaspilsētā, kur viņš ieradies kopā ar aptuveni 50 citiem krievu žurnālistiem un slavenībām, ceturtdienas vakarā Tbilisi izsauca protestu, vēsta "Civil.ge".

Gruzijas suverēno teritoriju piederību agrāk publiski apšaubījušais Pozners kopā ar viesiem ielidojis čārterlidojumā. Savukārt ballītes svinības iecerētas piektdien, 1. aprīlī, pilnībā ignorējot Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, tostarp nakts komandantstundu, atzīmē medijs.

Pēc ziņām par Poznera un viņa viesu ierašanos vairāki desmiti cilvēku sarīkoja protestu. Viņu vidū bija arī opozīcija politiķi, kuri izmantoja iespēju protestēt pret valstī valdošās partijas "Gruzijas sapnis" politiku, tostarp šāda veida koķetēšanu ar kaimiņvalsts pārstāvjiem. Protests sākotnēji norisinājies pie kādas nelielas viesnīcas, kur, ignorējot komandantstundas ierobežojumus, krievu viešņu pulkam bijušas sarīkotas vakariņas.

Pozners, kuru sanākušie dēvēja par "Kremļa propagandistu" un "Putina ideologu" iepriekš norādījis, ka Abhāzijai nekad vairs nevajadzētu būt daļai no Gruzijas. Protestētāji iesaistījās nelielās sadursmēs ar policiju, kā arī vairākkārt atslēdza viesnīcā elektrību. Policija pēcāk sodīja gan restorānu, gan tā viesus par ierobežojumu pārkāpumiem. Protestētāji vēlāk sekoja Pozneram un turpināja aicināt viņa izraidīšanu pie citas viesnīcas, kur viņš bija apmeties.

Iekšlietu ministrija savukārt izplatīja paziņojumu, ka ASV pilsonis Pozners nav pārkāpis Gruzijas likumu par okupētajām teritorijām un arī iepriekš viesojies valstī. Turklāt Pozners un viņa viesi, iebraucot valstī, esot uzrādījuši vakcinācijas kartes vai negatīvus testa rezultātus.

Viens no zināmākajiem Krievijas žurnālistiem Pozners dzimis 1934. gada 1. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!