Kramatorskā prokrievisko pašaizsardzības vienību rokās nonākuši seši Ukrainas armijas bruņutransportieri, ziņo "Korrespondent.net"

Armijas tehnika iebraukusi Kramatorskā pretterorismas operācijas ietvaros.

"Vispirms aktīvisti ar Georga lentītēm kaujas mašīnas ielenca un nobloķēja to kustību. Tad separātistiem palīgā ieradās labi ekipēti bruņoti cilvēki kamuflāžā," raksta medijs.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Par bruņutehnikas sagrābšanu tomēr nav pilnīgas skaidrības, UNIAN vēsta, ka Ukrainas Aizsardzības ministrija noliedz ziņas, ka Kramatorskā redzēta tehnika ar Krievijas karogiem un ka būtu sagrābta armijas tehnika. 

Tikmēr citā video, kur sazīmējami tie paši bruņutehnikas numuri, tiek ziņots, ka Ukrainas armijas vienība ir pārgājusi “tautas pusē”.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!