Foto: Kadrs no video
Krievu meiteņu pankgrupa "Pussy Riot" laidusi klajā savu jauno videoklipu, kas kritizē Krievijas naftas industriju, vēsta ārvalstu mediji.

Videoklips "Kā sarkanā cietumā" uzņemts naftas ieguves objektos un kompānijas "Rosneftj" degvielas uzpildes stacijā.

Krievija ieņēmumi no naftas industrijas 2012. gadā bija aptuveni septiņi triljoni rubļu (aptuveni 112 miljardi latu), "bet tikai Putins un daži viņu draugi ir redzējuši šos septiņus triljonus", "Pussy Riot" raksta savā blogā.

"Tāpēc mēs nolēmām neatkarīgi izpētīt naftas ieguvi un dziedāt mūsu jauno dziesmu par sarkano cietumu naftas un gāzes [industrijas] darbiniekiem", vēsta ieraksts.

Grupa "Pussy Riot" plašu popularitāti iemantoja pēc akcijas Maskavas Kristus pestītāja katedrālē. Piecas grupas dalībnieces sarīkoja "panka lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu".

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Videoklipu, kurā izmantoti ieraksti no akcijas baznīcā, Krievijas tiesa atzina par ekstrēmistisku un dzēšamu no interneta resursiem.

Par šo akciju 2012. gada augustā Maskavas tiesa trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - piesprieda divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!