Kompānijas "Ryanair" pasažieru lainera pilots bija spiests pārtraukt lidojumu no Briseles uz Maltu, kad aptuveni deviņu kilometru augstumā starp pasažieriem izcēlies pamatīgs kautiņš, vēsta Lielbritānijas medijs "Metro".

Internetā publicēta video autors norāda, ka kāda vecāka sieviete mainījusi sēdvietu un saņēmusi sitienu pa galvu no "čigānveidīgiem" kaušļiem. Divi beļģi iesaistījušies konflikta risināšanās, kā rezultātā izcēlies pamatīgs kautiņš, kurā sitienus saņēmusi gandrīz visi, kuri atradušies kaušļu tuvumā.

Video redzams, ka vīrieši sit cits citam, kamēr pārējie pasažieri lūdz viņus savstarpējo sišanos pārtraukt. "Viņi izskatījās nekontrolējami, itkā būtu sadzērušies vai narkotiku ietekmē. Viņi bija austrumeiropas čigānveidīgie, bet runāja arī nedaudz franču valodā un bija ļoti agresīvi," atklājis video autors.

Pēc dunku apmaiņas pļauku sejā no kāda pasažiera saņēmusi arī stjuarte. Lai gan pasažieri kaušļus centušies noturēt, pilots paziņojis, ka šāda uzvedība nav pieņemama, un lidmašīna veiks piespiedu nolaišanos.

Laineris nolaidās Pizā, Itālijā, kur kaušļus aizvedusi policija.

"Mēs nekad nepieņemsim rupju un traucējošu uzvedību, kas ietekmē mūsu klientu, apkalpes un lidmašīnu drošību un komfortu, kas ir mūsu galvenā prioritāte," pēcāk izplatītā paziņojumā norādīja aviokompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!