Ziemeļkorejas pirmā diktatora Kima Irsena 103. dzimšanas dienā, svinīgi apsienot sarkanus kaklautiņus, Korejas Bērnu savienībā (KBS) uzņemti jaunie biedri. Video ar mirušā līdera pieminekļa pakājē notikušo vērienīgo ceremoniju Ziemeļkorejas oficiālajā "Youtube" profilā publicēts tikai gandrīz mēnesi pēc paša notikuma šā gada 15. aprīlī.

Svinīgajā pasākumā esot piedalījušies pēc PSRS Komjaunatnes līdzības veidotās KBS organizāciju biedri no visas valsts, kā arī Phenjanas skolēni, kuri šajā dienā uzņemti organizācijas rindās.

"Prezidenta piedzimšana bija liela laimes diena, kad 5000 gadus senās korejiešu nācijas vēsturē ausa čučhes [Kima Irsena iedibināts jēdziens korejiešu tautas varas apzīmēšanai] saule, un Korejas Tautas Demokrātiskā Republika izlēja savus starus pār pasauli kā saules zeme. Viņš uzsvēra nepieciešamību skolēniem izaugt par uzticamiem pīlāriem, kuri balstīs Kima Irsena un Kima Čenira Koreju maršala Kima Čenuna vadībā, paturot prātā revolucionāro Pekta [kalna] garu," vēsta Ziemeļkorejas propaganda.

Valsts pārstāvji ziņo, ka svinīgajā ceremonijā piedalījušās arī dažādas amatpersonas un Korejas kara veterāni, kuri par godu tai un Prezidenta [Kims Irsens Ziemeļkorejā tiek dēvēts par 'Mūžīgo Prezidentu'] dzimšanas dienai arī apsējuši sarkanos kaklautus un piesprauduši KBS nozīmītes.

Oficiālā jauniešu uzņemšana KBS noslēgusies ar svinīgu salutēšanu, bērniem saucot: "Vienmēr gatavs sociālistu valstij!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!