Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Borodajs ceturtdien preses konferencē Doņeckā paziņoja par savu atkāpšanos no amata un iepazīstināja ar savu pēcteci.

"Šodien valdībā es paziņoju par atkāpšanos no Doņeckas Tautas Republikas premjera amata, jo pāreju uz citu darbu," paziņoja Borodajs. Separātistu līderis paskaidroja, ka ir no Maskavas, bet uzskata, ka Donbasu ir jāvada vietējam iedzīvotājam, īstam doņeckietim.

"Tāds doņeckietis ir starp mums. Lūk, viņš ir. Lūdzu mīlēt un cienīt - Aleksandrs Zaharčenko," Borodajs iepazīstina ar blakus sēdošo vīrieti militārā apģērbā, kuru raksturo kā "īstu komandieri, gudru cilvēku, brīnišķīgu vadītāju".

Vēstīts, ka prokrievisko separātistu premjers Borodajas ceturtdien jau sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja, ka atkāpjas no amata. Iepriekš ziņots, ka Borodajs 28. jūlijā no Ukrainas austrumiem aizbrauca uz Maskavu, lai "pārliecinātos, kā Krievija uzņem Ukrainas bēgļus". Viņa pienākumus sāka pildīt bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs, kurš bijis saistīts ar prokrieviskajām separātisma kustībām Moldovā, Dienvidosetijā un Abhāzijā.

Doņeckā Borodajs atkal atgriezies 4. augustā, ziņo laikraksts "Ukrainskaja Pravda".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!