Sīrijas bruņotie nemiernieki, kas karo pret prezidenta Bašara al Asada spēkiem, izplatījuši video, kurā redzams viens no otrdien notriektās Krievijas militārās lidmašīnas pilotiem, vēsta aģentūra "Reuters".

"Tas ir krievu pilots, tas ir krievu pilots," dzirdamas balsis ierakstā, kurā redzams lidotāja ķermenis bez dzīvības pazīmēm.

"Reuters" norāda, ka pilota formastērps ir tāds pats, kā iepriekš Krievijas izplatītās fotogrāfijās ar tās lidotājiem Sīrijā.

Kā liecina aculiecinieku foto un video, abi Su-24 piloti pirms lidmašīnas nogāšanās ir katapultējušies. Otra pilota liktenis joprojām ir neskaidrs. Zināms, ka lidotājus meklēt devušies Krievijas helikopteri.

Sīrijas ziemeļu reģionā, kur nokritusi Krievijas lidmašīna, darbojas opozīcijas kaujinieku grupas, tai skaitā "Brīvā Sīrijas armija". Nav informācijas, ka te karotu islāmistu grupējums "Daesh".

Vēstīts, ka otrdien Sīrijas-Turcijas pierobežā notriekta Krievijas militārā lidmašīnas Su-24. Ankara paziņoja, ka tās iznīcinātāji notriekuši lidaparātu pēc tam, kad tas 10 reizes brīdināts par Turcijas gaisa telpas pārkāpšanu

Tikmēr Krievija apgalvo, ka Su-24 visu laiku atradies Sīrijas gaisa telpā un virs Sīrijas. Maskava arī pieļauj, ka lidmašīnu notriekuši nemiernieki ar zeme-gaiss raķeti.

Krievija kopš septembra Sīrijas ziemeļos ir veikusi simtiem uzlidojumu. Maskava apgalvo, ka viņu mērķis ir tikai "teroristi", tikmēr aktīvisti apgalvo, ka uzlidojumos pārsvarā cietušas Rietumu atbalstītās nemiernieku grupas.

Turcija, kura atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada opozīciju, iepriekš ir brīdinājusi Krieviju un Sīriju nepārkāpt tās gaisa telpas robežas.

Turcija jau oktobrī pieprasīja paskaidrojumus Krievijai, kad tās gaisa telpu divas reizes pārkāpa Krievijas lidmašīnas, kas bombardēja nemiernieku pozīcijas Sīrijā.

16. oktobrī Turcija savā gaisa telpā pie Sīrijas robežas notrieca Krievijā ražotu dronu.

Tāpat Ankara pieprasīja Krievijai pārtraukt bombardēšanu savu robežu tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!