Viena no ievērojamākajām starptautiskajām operas zvaigznēm – krievu soprāne Anna Ņetrebko – izpelnījusies nosodījumu pēc tam, kad svētdien pozējusi ar "Jaunkrievijas" karogu, vēsta aģentūra "Reuters".

Ņetrebko, kurai ir Krievijas un Austrijas pilsonība, Sanktpēterburgā piedalījās ar Ukrainas separātistu līderi Oļegu Carjovu kopīgā preses konferencē, kuras laikā ziedoja vienu miljonu rubļu (14 915 eiro) teātrim prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Doņeckā.

"Šī palīdzība mums ir ļoti svarīga - ne tikai kā nauda, bet kā atbalsts pats par sevi. Mums Jaunkrievijā atbalsts visiem krieviem ir ļoti svarīgs," konferencē uzsver Carjovs.

"Es uzskatu, ka karam ir jābeidzas pēc iespējas ātrāk," norāda operas zvaigzne, piebilstot, ka nevēlas iesaistīties politiskos jautājumos, bet šo soli spērusi mākslas atbalstam. Dziedātāja pieļauj, ka aizbrauks uz Doņecku, kad tur beigsies karš.

Austrijas ārlietu ministrija Ņetrebko pozēšanu ar "Jaunkrievijas" karogu sauc par "problemātisku". Viņas rīcība nav patikusi daudziem sociālo tīklu lietotājiem, kuri operzvaigznes "Facebook" profilā pauduši savu vilšanos, norāda "Reuters".

Savukārt lidsabiedrība "Austrian Airlines" paziņojusi, ka neplāno pagarināt reklāmas līgumu ar operzvaigzni, kas beidzās novembrī.




Par Jaunkrieviju Krievijas impērijas laikā sauca Ukrainas dienvidu daļu. Tagad šo apzīmējumu, attiecinot uz Ukrainas austrumu un dienvidu reģioniem, labprāt lieto gan separātisti, gan Krievijas mediji un krievu šovinisti.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos notiek Ukrainas spēku un Krievijas atbalstīto separātistu cīņas. Saskaņā ar ANO datiem vardarbībā kopš konflikta sākuma aprīlī gājuši bojā vairāk nekā 4300 cilvēku.

Kijeva, NATO un Rietumi apsūdz Kremli Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā, tanku un savu karavīru nosūtīšanā uz Ukrainas austrumiem. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājās spēkā 5. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!