Foto: AP/Scanpix



Pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai Sočos uzbrukuši kazaki, raidsabiedrībai pastāstījusi Tolokoņņikova.

Mūziķes uzstājušās Sočos, krastmalā, kad viņām uzbrukuši kazaki, kuri bija bruņojušies ar pletnēm un gāzes baloniņiem."Mēs sākām dziedāt dziesmu "Putins iemācīs tev mīlēt dzimteni", bet mums sāka uzbrukt. Grupā bija apmēram 30 cilvēki," sacīja Tolokoņņikova. Viņa norādīja, ka policija konfliktā neiesaistījās.

"Pussy Riot" meitenes kazaki situši, pūtuši virsū piparu gāzi un lamājuši, stāstījušas cietušās. Tolokoņņikova BBC sacījusi, ka kazaki viņām sekojuši un viņus meitenes manījušas arī pie savas viesnīcas Sočos. "Mēs nolēmām mainīt apmešanās vietu, bet viņi pēc pāris stundām mūs atkal atrada," sacīja dziedātāja.

Pēc uzbrukuma Tolokoņņikova un Aļohina devušās uz slimnīcu. Aļohina sociālajā tīklā "Twitter" ielikusi fotogrāfiju, kurā redzami sadursmē gūtie nobrāzumi.

Jau vēstīta, ka pretrunīgi vērtētās dziedātājas Sočos iepriekš aizturētas, taču vēlāk atbrīvotas.

Piecas "Pussy Riot" dalībnieces 2012.gada februārī sarīkoja liktenīgo uzstāšanos Maskavas pareizticīgo katedrālē. Nākamajā mēnesī trīs akcijas dalībnieces - Tolokoņņikova un Aļohina, kā arī Jekaterina Samuceviča - tika arestētas. Samucevičai 2012.gada oktobrī tiesa cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu. Kas bija divas pārējās akcijas dalībnieces, plašākai sabiedrībai joprojām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!