Spraigu videoklipu ar aicinājumu brīvprātīgajiem pievienoties Slovjanskas prokrieviskajiem kaujiniekiem publicējis separātistu medijs "Novorossia.tv".

Ierakstā redzams, kā kaujinieki šauj ar triecienšautenēm, ložmetējiem un mīnmetējiem, sēž izpostītā pagalmā un pozē pie suņa būdas. Klipam fonā skan enerģiska dziesma par varoņiem angļu valodā, bet uzraksts aicina pievienoties Slovjanskas Pirmajam bataljonam.

Šis bataljons formēts vēl tad, kad Ukrainas austrumu pilsēta Slovjanska atradās kaujinieku rokās. Ukrainas armija pilsētu atbrīvoja jūlija sākumā. Okobrī Doņeckas promaskavisko separātistu līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņoja par plāniem atgūt visas zaudētās pilsētas.  

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!