Foto: Kadrs no video

Taivānā svētdien, 30. augustā, pūķu laišanas festivāla laikā vējš līdz ar kādu pūķi gaisā pacēla arī trīs gadus vecu meitenīti, liecina internetā publicētie aculiecinieku video.

Video redzams, ka liels skaits cilvēku tur garu, sarkanu pūķi pie tā malām un tad palaiž to gaisā. Jau zemē esot, pūķi spēcīgi rausta vējš, un, kad tas tiek atlaists, līdz ar to gaisā tiek uzrauta arī maza meitenīte, kura joprojām turas iekrampējusies pūķa astē.

Sjiņdžu pilsētā notiekošajā festivālā uzņemtajā video uzreiz pēc pūķa pacelšanās gaisā dzirdami kliedzieni. Redzams, ka arī gaisā vējš ir spēcīgs un pūķi pamatīgi mētā, bet bērns, visticamāk, no bailēm pūķa asti sagrābis ļoti cieši, vaļā nelaižas.

Trīs gadus vecā meitenīte kopumā gaisā pavadīja gandrīz 30 sekundes. Šāds laiks bija nepieciešams, lai prātīgi un neapdraudot mazo bērnu, pūķi nolaistu pietiekami zemu, lai meitenīti varētu satvert apakšā stāvošie cilvēki.

Meitenīte tūlītēi nogādāta slimnīcā, bet ieguvusi tikai nelielus nobrāzumus uz sejas un kakla, ziņo CNN. Bērns pēc ārstu apskates ir palaists mājās pie vecākiem.

Vējš festivāla dienā bijis neierasti stiprs, sasniedzot līdz pat 17 m/s lielu ātrumu. Sjiņdžu mērs personīgi atvainojies par incidentu, un festivāls tūlīt pēc tā arī pārtraukts, lai nodrošinātu visu apmeklētāju drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!