Igaunijas galvaspilsētā Tallinā policijai nācies dzīties pakaļ "BMW" automašīnai, kuras vadītājs atteicies apstāties uz pārbaudi un meties bēgt. Atklājies, ka pie stūres sēdējis 18 gadus vecs jaunietis bez autovadītāja tiesībām, vēsta "Delfi.ee".

Incidents noticis naktī uz ceturtdienu, kad ap pulksten vieniem naktī policisti pamanījuši uz ceļa krustojuma automašīnu bez derīgas apdrošināšanas, bet numura zīme bijusi netīra. Policisti nolēmuši apturēt automašīnu, bet autovadītājs ignorējis policijas signālu un nolēmis aizbēgt.

Pēc vairāku minūšu pakaļdzīšanās "BMW" autovadītājs tika notverts. Atklājies, ka 18 gadus vecajam Ivanam nebija autovadītāja apliecības. Jaunietis nogādāts policijas iecirknī, un uzsākta kriminālizmeklēšana par sistemātisku automašīnas vadīšanu bez attiecīgu tiesību iegūšanas.

Piektdien Harju tiesa atzinusi jaunieti par vainīgu nozieguma izdarīšanā, piespriežot divu mēnešu ilgu nosacītu cietumsodu un 436 eiro lielu naudas sodu.

Policijas pārstāvis Elarijs Kazemets norādījis, ka videoierakstā redzamā "muļķīgā un neparedzamā uzvedība" ir bīstama lielā ātruma un strauju manevru dēļ. "Tādi vadītāji nopietni riskē gan ar savu, gan ar citu satiksmes dalībnieku dzīvībām, un ar šādu rīcību parāda savu necieņu pret apkārtējiem cilvēkiem un esošajiem likumiem," viņš teica.

Tallinā pagājušā gadā uzsāktas 2200 lietas par transporta līdzekļa vadīšanu bez tiesībām. Uz tiesu nosūtītas 640 lietas, no kurām puse klasificēti kā kriminālnoziegumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!