Foto: Kadrs no video
Pagājušās nedēļas beigās teroristiskā organizācija "Daesh" publicēja propagandas video, kurā tēvs iedrošina savu dēlu veikt pašnāvnieku uzbrukumu, ziņo "Newsweek".

Gandrīz 23 minūšu garajā video redzamais puisis atpazīts kā Abu Imars Alomari. Viņa tēvs sākumā intervē savu dēlu, pārliecinoties par viņa pārliecību un gatavību gaidāmajai operācijai.

"Es ceru, ka pašnāvnieka uzbrukums būs mans lieliskākais dzīves moments," atklāj zēns pirms operācijas veikšanas, norādot, ka tieši tēvs viņu pierunājis veikt šo uzdevumu. Savukārt tēvs video apgalvo, ka "vīrs, kurš baidās par sava dēla veselību, neļauj viņam pašam sevi izglābt no elles liesmām."

Pieaugušais "Daesh" karotājs apmāca dēlu braukt ar sprāgstvielām piepildītu automašīnu, kā arī detonēt to. Vēlāk redzams, ka zēns, kuram, visticamāk, nav vairāk par 12 gadiem, aizbrauc un tālumā redzama spēcīga eksplozija. "Daesh" apgalvo, ka uzbrukums veikts Sīrijas Alepo reģionā.

ASV Militārās akadēmijas Terorisma apkarošanas centrs ziņo, ka "Daesh" savu operāciju veikšanai bērnus un jauniešus mobilizē aizvien pieaugošā un līdz šim neredzētā apmērā.

Centrs norāda, ka "Daesh" paredz, ka jauniešu mobilizācija ir ilgtermiņa stratēģija, paredzot, ka daudzi no viņiem kļūs par džihāda kaujiniekiem nākotnē, tomēr jābūt gataviem tos jauniešus, kuri nolemj pamest grupējumu, reabilitēt dzīvei parastā sabiedrībā.

Līdz šim "Daesh" bērnus izmantojuši arī nāvessodu izpildei un dēvē viņus par "kalifāta lauvēniem".

Video fragments:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!