Kāds ķīniešu tūrists mobilajā telefonā nofilmējis mirkli, kad pirmdien Taizemes galvaspilsētas centrā nogranda sprādziens, kurā gāja bojā 22, bet ievainoti 123 cilvēki, vēsta aģentūra "Reuters".

Video uzņemts uz gājēju pārvada virs ielas aptuveni 100 metru attālumā no eksplozijas vietas. Ierakstā dzirdams sprādziens, redzams uguns uzliesmojums un sekojoša panika cilvēkos.

Sprādziens notika krustojumā pie Eravana svētnīcas. Turpat blakus atrodas arī pieczvaigžņu viesnīca un iepirkšanās centri.

Taizemes varas iestādes ir paziņojušas, ka sprādziens bija vērsts pret ārvalstniekiem, lai iedragātu valstij svarīgo tūrisma nozari. Upuru vidū ir Ķīnas, Honkongas, Malaizijas, Indonēzijas un Singapūras pilsoņi, bet ievainoto vidū ir Ķīnas, Japānas, Honkongas, Indonēzijas, Malaizijas, Maldivu, Omānas, Filipīnu un Singapūras pilsoņi. Tomēr lielākā daļa upuru un ievainoto ir vietējie iedzīvotāji.

Svētnīca ir veltīta hinduistu dievībai Brahmam, taču to katru dienu apmeklē arī tūkstošiem budistu. Krustojumā, kur nogranda sprādziens, pēdējos gados tiek rīkotas politiskās demonstrācijas.

Taizemē aktīva ir islāmistu nemiernieku kustība, taču šie konflikti pārsvarā notiek valsts dienvidos. Tikmēr Bangkokā gadu desmitiem novērojama aktīva un dažkārt vardarbīga sāncensība starp dažādām politiskām grupām.

Pagājušā gada maijā pēc mēnešiem ilgušiem nemieriem varu valstī pārņēma armija, atlaižot ievēlēto valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!