Trešdien Ukrainas parlamentā izcēlies kautiņš starp labējās partijas "Svoboda" un Ukrainas Komunistiskās partijas deputātiem, vēsta "Korrespondent.net".

Sadursmes sākušās pēc tam, kad "Svoboda" deputāts Aleksejs Kaida paziņoja, ka komunistu frakcijas vadītās Petro Simoņenko kādā no Krievijas televīzijas kanāliem stāstījis, ka pretterorisma operācijas laikā ir gājuši bojā tūkstošiem Ukrainas karavīru, bet nogalinātos civiliedzīvotājus izmanto par orgānu donoriem.

Pēc tam izskanēja ierosinājums komunistus padzīt no zāles. Parlamenta priekšsēdētājs Aleksandrs Turčinovs no tribīnes solīja, ka ceturtdien stāsies spēkā otrdien pieņemtais likums, kas ļaus Ukrainas Komunistiskās partijas parlamenta frakcijas izformēšanu, tāpēc komunistus jāpacieš vēl tikai vienu dienu.

Tomēr "Svoboda" deputāti devās pie komunistiem un uzbruka viņu līderim. Pēc incidenta komunisti parlamenta zāli pametuši.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!