Foto: Kadrs no video

Ukrainas voluntieris Jurijs Birjukovs, kurš kopš konflikta sākuma organizē palīdzību Donbasā karojošajiem valsts aizstāvjiem un paralēli ir kļuvis par prezidenta Petro Porošenko padomnieku, publicējis video, kas esot no snaipera tēmekļa skatu punkta.

Sociālajā tīklā "Facebook" ievietotajā video redzams skats caur snaipera šautenes termālo tēmekli, kur izceļas kustīgs silts objekts – pār ierakuma malai redzama pretinieka galva.

Pēc pirmā šāviena uzplaiksnījuma objekts pazūd, taču jau pēc brīža atkal parādās tēmekļa redzamības laukā un notiek otrais šāviens. Birjukova komentāri pie video liek domāt, ka ukraiņu snaiperis pretinieku ir nogalinājis.

Snaiperis no Desanta brigādes snaiperu rotas strādājis no aptuveni 500 metru attāluma ar snaipera šauteni SVD, skaidro Birjukovs.

Ukrainas austrumos atsevišķas Doņeckas un Luhanskas apgabala teritorijas kontrolē Krievijas atbalstīti un apbruņoti kaujinieki. Prokremliskie separātisti, izraisot karu ar Ukrainas spēkiem, kontroli pār valsts austrumu pilsētām sāka pārņemt pēc Krievijas realizētās Krimas okupācijas 2014. gada pavasarī.

Lai gan karadarbības zonā formāli ir spēkā pamiers, teju ik dienas pienāk ziņas par apšaudēm, ievainotajiem un bojāgājušajiem. Ko "Delfi" redzēja frontes zonas pilsētiņā "Širokinē" var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!