Sestdien, 12. septembrī, vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tostarp Latvijā notikušas plašas demonstrācijas bēgļu atbalstam.

Kā informē "#EuropeSaysWelcome" organizatori kopumā sestdien notikuši vairāk nekā 100 pasākumi. Demonstrācijas bēgļu atbalstam notikušas tādās valstīs kā Dānija, Lielbritānija, Austrālija, Zviedrija, Norvēģija, Šveice un daudzās cietās.

Plānots, ka akcijās piedalīsies virs 100 000 cilvēku, lēš organizatori, taču, spriežot pēc pirmajiem apkopotajiem datiem, šis skaitlis varētu būt krietni lielāks.

Lielbritānijā, Londonā, vien piedalījušies aptuveni 90 000 cilvēku, vēsta ziņu aģentūra AFP. Savukārt Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā ap 30 000 cilvēku.

Akcijas "#EuropeSaysWelcome" mērķis ir parādīt bēgļiem, ka viņi ir laipni gaidīti, kā arī daļā valstu cilvēki nosodīja savu valstu un Eiropas Savienības (ES) politiku attiecībā uz bēgļiem.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien paziņoja par plānu, kurā dalībvalstīm piedāvāts palielināt uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu par 120 tūkstošiem.

Tas nozīmē, ka kopējais Eiropas Savienības (ES) uzņemamo patvēruma meklētāju skaits sasniegs 160 tūkstošus cilvēku.

Vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Lielu daļu ES ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka sestdien atbalsta akcija norisinājās arī Rīgā, pie Raiņa pieminekļa. Kopumā akcijā pulcējās vairāki desmiti cilvēku.

Tāpat uz pasākumu bija ieradušies arī oponenti, tērpušies kreklos ar uzrakstu "Stop imigrācijai". Oponentu līderis uzstājās ar monologu, taču bēgļu atbalstītāji viņu ar skaļu ūjināšanu "izsvilpa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!