Tūkstošiem migrantu un bēgļu aukstā un miglainā ceturtdienas rītā uz Serbijas un Horvātijas robežas gaida iespēju iekļūt Eiropas Savienībā (ES), vēsta aģentūra "Reuters".

Lieli bēgļu un migrantu pūļi, kas cenšas nokļūt ES turīgajās valstīs, ir iesprūduši pie valstu robežām, kopš Ungārija, Horvātija un Slovēnija ir slēgusi savas robežas.

Ungārija piektdienas naktī slēdza savu robežu ar Horvātiju, kura savukārt ierobežoja no Serbijas ieplūstošo cilvēku skaitu un cenšas tos novirzīt uz Slovēniju.

Tikmēr Slovēnija ir atteikusi Horvātijai ik dienu uzņemt 5000 migrantu un bēgļu, piekrītot vien divreiz mazākam skaitam, norādot, ka var uzņemt tikai tik cilvēkus, cik pēc tam tiks ielaisti Austrijā.

Tūkstošiem bēgļu pulcējas pie slikti sagatavotajiem robežšķērsošanas punktiem. Daudzi cilvēki lietainajos un aukstajos apstākļos spiesti pavadīt laiku zem klajas debess, raksta raidsabiedrība BBC.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Ungārija šogad reģistrējusi jau vairāk nekā 386 000 nelegālo imigrantu, kas ieradušies tās teritorijā pa tā dēvēto Balkānu ceļu, kas sākas Turcijā, šķērso Grieķijai piederošās salas Vidusjūrā, tās kontinentālo teritoriju un turpinās caur Maķedoniju un Serbiju.

Lai ierobežotu migrantu un bēgļu pieplūdumu, Ungārija uz robežas ar Serbiju uzbūvēja žogu. 15. septembrī Ungārija slēdza savu robežu ar Serbiju, un nelegālo imigrantu plūsma novirzījās uz Horvātiju.

Horvātija uz to reaģēja, robežpārkāpējus transportējot uz savu robežu ar Ungāriju. Pagājušajā nedēļā Ungārija paziņoja, ka pabeigta žoga būvniecība arī uz robežas ar Horvātiju.

Vēstīts, ka ES piedzīvo lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām.

Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Lieli bēgļu pūļi ir ieradušies Grieķijā ar laivām no Turcijas, lai tālāk mērotu ceļu caur Maķedonijai, Serbijai un Ungārijai, un nonāktu Austrijā vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!