Foto: Kadrs no video
Par interneta sensāciju kļuvis video, kurā tūristi Islandē nofilmējuši milzu ledus gabalu nolūšanu no Svinafelsjokula ledāja.

Portāls "Iceland Monitor" raksta, ka video autors Dons Olens ar sievu lielākas tūristu grupas ietvaros apskatījis ledāju, kad atskanējuši skaļi krakšķi un visi sapratuši, ka ledājs plaisā. Kamēr citi metušies bēgt, Olens ar sievu palikuši, apzinoties, ka atrodas gana augstu un tālu, lai šis notikums viņus neietekmētu.

"Klints dzega burtiski trīcēja," viņš stāstījis televīzijai WMTV, "gabali, kas nolūza varēja būt tik lieli kā četras mājas kopā."

Video dzirdams, ka tūrists acu priekšā redzamo skatu skaļi komentē, norādot, ka ledājs veidojies gadu tūkstošiem, bet tagad vienkārši aizpeld okeānā, un uz tā esošie akmeņi ir sacietējuši lavas gabali no Islandes aizvēstures. Sākotnēji atdalās viens ledus gabals, kurš apgriežas otrādi, bet pēc tam otrs, kas ir vēl lielāks.

Svinafelsjokula ledājs ir iemīļots ne tikai tūristu, bet arī kinocilvēku vidū. Uz tā filmēti arī vairāki seriālā "Troņu spēles" redzamie kadri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!