Foto: AFP/Scanpix
Vidusjūrā apturēts kāda Vācijas kuģa brauciens, kad atklājies, ka uz kuģa atrodas Irānas ieroči, kas tiek vesti uz Sīriju, lai gan pret šo valsti Eiropas Savienība (ES) ir noteikusi bruņojuma embargo, sestdien savā interneta vietnē ziņo Vācijas nedēļas žurnāls "Der Spiegel".

Kuģi "Atlantic Cruiser" ar Antigvas un Barbudas karogu, kas pieder kuģniecībai "Bockstiegel" Vācijas ziemeļrietumu pilsētā Emdenē, ir nofraktējusi Ukrainas kompānija "White Whale Shipping", un Džibuti ostā Austrumāfrikā kuģī iekrauti smagie ieroči un munīcija, kurus Džibuti nogādājis Irānas kuģis.

Sīrijas režīma oponenti snieguši informāciju, ka "Atlantic Cruiser" piektdien apturēts Vidusjūrā 80 kilometru no Sīrijas ostas Tartusas, kurā tam bijis paredzēts nogādāt ieroču kravu, raksta "Der Spiegel".

Kuģa "Atlantic Cruiser" aģenta "CEG Bulk Chartering" pārstāvis Torstens Lideke žurnālam "Der Spiegel" teicis, ka fraktētājs "White Whale Shipping" apgalvojis, ka kuģa krava ir "sūkņi un tamlīdzīga tehnika".

"Mēs nekad nebūtu pieļāvuši, ka kuģī iekrauj ieročus," uzsvēris Lideke.

ES ir noteikusi ieroču embargo pret Sīriju, jo tās prezidenta Bašara al Asada režīms, apspiežot pret valdību vērstos protestus, nogalinājis tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!