Foto: Reuters/Scanpix
Vidusjūrā pie Ēģiptes ziemeļu piekrastes trešdien apgāzās kuģis ar migrantiem, no kuriem vismaz 42 noslīka, bet vairāk nekā 150 tika izglābti, paziņoja amatpersonas.

Kuģis apgāzās pie ostas pilsētas Rašīdas (Rozetas).

Vēl nav zināms, cik pavisam cilvēku bija uz šī kuģa. Ēģiptes privātais laikraksts "Al-Masri al-Yum" savā interneta vietnē ziņoja, ka uz kuģa bijuši 300 cilvēku, bet valsts laikraksts "Al-Ahram" ziņoja par 400 cilvēkiem.

Rašīdas pašvaldības ierēdnis Ali Abdelsatars paziņoja, ka ir gājis bojā 31 gados jauns vīrietis, 10 sievietes un viens bērns. Bojāgājušie bija Ēģiptes, Eritrejas, Sīrijas un Sudānas pilsoņi.

Laiva no rīta devās jūrā un pēc dažām stundām apgāzās 12 kilometru attālumā no krasta.

Ēģiptes valsts laikraksts "Al-Ahram" ziņoja, ka ir izglābti 154 migranti no šī kuģa. Iespējamo izdzīvojušo meklēšana vēl turpinās.

Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūra "Frontex" pirms dažiem mēnešiem brīdināja, ka arvien lielāks skaits migrantu, kas pāri Vidusjūrai mēģina nokļūt Eiropā, dodas ceļā no Ēģiptes.

Ēģiptes armija otrdien paziņoja, ka ir apturējusi kuģi ar 68 migrantiem, pirms tas būtu devies jūrā no Ēģiptes ziemeļrietumu piekrastes netālu no Rašīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!