Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 700 cilvēku pēdējo dienu laikā, cenšoties sasniegt Eiropas krastus, varētu būt noslīkuši Vidusjūrā, balstoties uz ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) sniegto informāciju, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

UNHCR paziņoja, ka migranti noslīkuši pēc tam, kad nogrimušas kuģošanai nepiemērotās laivas, kas kalpojušas par viņu transportlīdzekli ceļā no Lībijas uz Itāliju.

Jau vēstīts, ka trešdien, 25. maijā netālu no Lībijas krastiem apgāzās migrantu laiva. Itālijas krasta apsardze izglāba vairāk nekā 550 migrantus, tajā skaitā arī sievietes ar bērniem. Taču UNHCR pārstāve Karlota Sami paziņojusi, ka kopš nelaimes gadījuma nav atrasti vēl apmēram simts cilvēki.

Sami norādīja, ka vēl vairāk nekā 500 cilvēku ir bezvēsts pazuduši pēc tam, kad ceturtdien, 26. maijā, nogrima otrā migrantu laiva. Bēgļi pastāstījuši, ka laivā atradušies ap 670 cilvēkiem. Tai nav bijis dzinējs. Laivu trosē vilka cita pārpildīta migrantu laiva, līdz tā apgāzusies.

Trešajā nelaimes gadījumā, kas notika piektdien, 27. maijā, izglābti 135 cilvēki, 45 gājuši bojā, bet vēl nezināms skaits migrantu, pazuduši bez vēsts, norādīja UNHCR pārstāve.

Itālija paziņojusi, ka Eiropas kuģi šonedēļ izglābuši aptuveni 13 000 migrantu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!