Foto: AFP/Scanpix/LETA

Cilvēku atkarība no viedtelefoniem un modernajām tehnoloģijām var izsaukt Antikrista atnākšanu, publiskā televīzijas kanāla "Rossija 1" pārraidē brīdinājis Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils.

Patriarhs skaidrojis, ka viedo ierīču globālo tīklu kāds var izmantot, lai iegūtu kontroli pār cilvēci, un viņš būšot Antikrists. "Ikreiz, kad lietojat ierīci, patīk jums tas vai ne, izslēdzat jūs ģeolokācijas funkciju vai ne, kāds var atrast, kur tieši jūs atrodaties, noskaidrot, kādas ir jūsu intereses un no kā baidāties," stāstījis Kirils.

"Ja ne šodien tad rīt metodes un tehnoloģijas ne tikai dos pieeju visai [jūsu] informācijai, bet arī ļaus to izmantot. Vai zināt kāda vara būs koncentrēta to rokās, kuri iegūs zināšanas par visu, kas notiek pasaulē.
Šāda koncentrēta kontrole iemieso Antikrista atnākšanu," klāstīja kaimiņvalsts vadošais garīdznieks.

Krievijas soctīklos valsts reliģiskā līdera izteikums izpelnījies skeptiskas nievas un izsmiešanu. Izskanējušas arī norādes, ka Kirils tādējādi sludina valsts politisko nostāju, kas cenšas slāpēt pilsoniskās sabiedrības veidošanos un pret Kremļa saimniekiem vērstu viedokļu sludināšanu soctīklos.

Kirils gan skaidrojis, ka baznīca neiestājoties pret "tehnoloģisko progresu", bet gan pret "personas identitātes kontrolējošo sistēmu". Tas gan nav pārliecinājies soctīklu lietotājus. "Viņi ierobežo piekļuvi starptautiskajam internetam Krievijā, lai no tā neiznāk Antikrists," kāds soctīklu lietotājs jokojis.

Patriarhs Kirils ir cieši pietuvināts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Viņš piedalās svarīgākajās valsts pieņemšanās, bet Putins apmeklē lielākos reliģiskos svētkus un mises. Tāpat baznīca pēdējo gadu laikā kļuvusi par ciešu Krievijas militārisma politikas īstenotāju, un līdz ar plāniem par centrālās militārās baznīcas būvi Patriotisma parkā Piemaskavā, izskanējis, ka notiek arī īpašu fiziski labi sagatavotu svēto tēvu skološana sūtīšanai militārās misijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!