Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc viena konstatēta saslimšanas gadījuma ar Covid-19, Ķīnas varasiestādes noteikušas stingrus ierobežojumus visai Vugangas pilsētai, kurā mīt aptuveni 300 000 iedzīvotāju, raksta portāls "France 24".

Ķīna jau ilgstoši īsteno tā saucamo "nulle Covid" stratēģiju, kas paredz stingru ierobežojumu ieviešanu pat pie relatīvi neliela inficēšanās gadījumu skaita.

Varasiestādes vairākos reģionos ir noteikušas virkni ierobežojumu, cenšoties mazināt jaunus inficēšanās uzliesmojumus, ko izraisījis Covid-19 omikrona variants.

Pēc tam, kad pilsētā konstatēja vienu saslimšanas gadījumu, tērauda ražošanas centrs Vuganga, kas atrodas Henaņas provincē, pirmdien paziņoja, ka ieviesīs trīs dienu "slēgtu kontroli", reaģējot uz "slimību profilakses vajadzībām", teikts oficiālajā paziņojumā.

Nevienam no 320 000 pilsētas iedzīvotāju līdz ceturtdienas pusdienlaikam nav atļauts iziet ārpus savām mājām, teikts paziņojumā, piebilstot, ka pirmās nepieciešamības preces piegādās vietējās varasiestādes.

Pilsētā atrodas viens no Ķīnas lielākajiem tērauda uzņēmumiem "Wuyang Iron & Steel Co.", kas eksportē produktus uz ASV, Japānu un citām lielākajām Rietumu ekonomikām, ziņo medijs "Bloomberg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!