Foto: AFP/Scanpix

Valstiskā veidojuma, kas militārā komandiera Halifa Haftara vadībā ar atbalstu no Ēģiptes un Saūda Arābijas puses kontrolē Lībijas austrumus, pārstāvji draudējuši, ka uz Lībijas ūdeņiem nosūtītie Itālijas karakuģi kļūs par tā kontrolētās "Lībijas Nacionālās armijas" mērķi, raksta militārais portāls "Janes".

"Bruņoto spēku komandieris, maršals Halifa Haftars gaisa un jūras spēku komandieriem licis tikt galā ar jebkuru teritoriālo intervenci, izņemot saskaņotu kravas kuģu iebraukšanu," teikts "Lībijas Nacionālās armijas" ģenerālštāba paziņojumā.

Muamara Kadafi valdīšanas laikā trimdā ASV dzīvojušais Haftars tādējādi reaģējis uz Itālijas parlamenta atļauju Itālijas Jūras spēkiem Lībijas teritoriālajos ūdeņos atbalstīt Lībijas krasta apsardzes operācijās. Itālija tādējādi paudusi militāru atbalstu otrai Lībijas valdībai, kuru atzinusi un atbalsta Eiropas Savienība – Nacionālā Akorda valdībai.

Drīz pēc parlamenta balsojuma Lībijas teritoriālajos ūdeņos iebrauca Itālijas patruļkuģis "Comandante Borsini", iepriekš ziņoja aģentūra ANSA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!