Foto: AFP/Scanpix

Otrdien panāktā vienošanās par uguns pārtraukšanu Alepo, kas trešdien tika pārkāpta, atkal ir spēkā un cilvēku evakuācija no Alepo austrumiem sāksies "tuvāko stundu" laikā, atsaucoties uz Sīrijas opozīcijas kaujinieku sniegto informāciju vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Vienošanās ir panākta un tuvāko stundu laikā to sāks pildīt," paudis nemiernieku pārstāvis Abduls Salams Abduls Razaks. Saskaņā ar viņa pausto vienošanās paredz arī cilvēku evakuāciju no diviem nemiernieku kontrolē esošiem ciematiem Idlibas provincē.

Kā pastāstījusi amatpersona Prodamaskas militārajā aliansē, no ciematiem tiks evakuēti aptuveni 15 tūkstoši cilvēku, savukārt no Alepo prom doties varēs "nemiernieki un viņu ģimenes, un ikviens no civiliedzīvotājiem, kurš to vēlēsies". Kaujinieki dosies uz Idlibas provinci.

Tiek ziņots, ka vienošanās stāsies spēka pulksten 6.

Pagaidām gan šo informāciju nav apstiprinājusi Krievija, kas bija iesaistīta iepriekšējās vienošanās pieņemšanā.

Jau ziņots, ka, lai gan otrdien Sīrijas valdība spēki, to sabiedrotie un opozīcijas kaujinieki vienojās par uguns pārtraukšanu un nemiernieku, kā arī civiliedzīvotāju evakuāciju no Alepo, valdības spēki atsākuši apšaudīt pilsētas austrumu rajonus, un arī opozīcijas kaujinieki "sākuši militāras darbības''.

Sīrijas armija uguns atsākšanā vaino opozīcijas kaujiniekus, savukārt nemiernieki vaino Sīrijas valdības spēkus un tās sabiedrotos – Krieviju un Irānu.

Kā vēstīts, otrdien panākta vienošanās par opozīcijas kaujinieku evakuāciju no Sīrijas pilsētas Alepo austrumu daļas. Trešdienas gan norunātajā atiešanas punktā gaidījuši 20 autobusi, bet neviens no tiem tā arī neiebrauca Alepo austrumos.

Pēdējās nedēļas laikā Sīrijas armija ar Krievijas Gaisa spēku un Irānas balstīto grupējumu, tostarp Libānas "Hezbollah" kaujinieku palīdzību ieņēmuši vairākus lielus pilsētas dzīvojamos rajonus.

Otrdien ANO pazņoja, ka Sīrijas armijas karavīri un tās sabiedroto kaujinieki ielaužoties atbrīvoto Sīrijas pilsētas Alepo rajonu civiliedzīvotāju mājās un nogalinot tur sastaptos, tostarp bērnus un sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!