Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijā vadošā politiskā spēka "Vienotās Krievijas" Ģenerālpadomes sekretārs Andrejs Turčaks trešdien paziņojis, ka Krievijas balstīto separātistu kontrolētos reģionus nepieciešams apgādāt ar ieročiem. Šādu nepieciešamību viņš pamatojis NATO aktivitātēs, balstot Ukrainu, kuras pierobežā Krievija jau vairākus mēnešus pulcē armiju un bruņojumu, atzīmē "The Moscow Times".

Senators Turčaks telekanālam "Rossiya 24" paziņojis, ka esot "ārkārtīgi noraizējies par Ukrainas piepumpēšanu ar Rietumu letālajiem ieročiem". "Ticu, ka šādos apstākļos Krievijai vajadzētu apgādāt Luhanskas un Doņeckas tautu republikas ar palīdzību noteiktu ieroču formā, lai palielinātu to aizsardzības spējas un atturētu agresiju, kuru gatavo Kijeva," viņš klāstījis.

Paziņojumā viņš cita starpā ignorēja faktu, ka Krievijas regulārās armijas vienības un to balstītās bandas, kas kontrolē daļu Luhanskas un Doņeckas apgabalu, jau ir bruņotas ar Krievijas piegādātiem ieročiem un faktiski atkarīgas no Krievijas. Viņa minētās "republikas" Krievija pati nav atzinusi.

Lavrovs Turčaka izteikumus vēlāk komentējis, norādot, ka Rietumiem jāpieturas pie Minskas II vienošanās. Vienošanos par konflikta izbeigšanu Ukrainas austrumos parakstījusi Krievija, Ukraina, Francija un Vācija.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainas austrumos 2014. gadā konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 15 000 cilvēku. Maskava turpina noliegt tās regulārās armijas vienību iesaisti karā ar Ukrainu un ieroču ievešanu kaimiņvalstī, apgalvojot, ka Ukrainā notiekošais ir pilsoņkarš.

Turčaka mudinājums bruņot okupēto Ukrainas daļu seko vairāk nekā 127 000 Krievijas karavīru savilkšanai, kā arī līdz šim brīdim nepārtrauktām aizvien jauna bruņojuma piegādēm Ukrainas pierobežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!