Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijā vadošās partijas "Vienotā Krievija" popularitāte pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām noslīdējusi līdz pēdējos astoņos gados zemākajam līmenim, atsaucoties uz "Levadas centra" aptauju, raksta "The Moscow Times".

"Vienotās Krievijas" deputāti patlaban parlamenta apakšpalātā ieņem divas trešdaļas vietu, bet šobrīd bauda vien 27% Krievijas iedzīvotāju atbalstu, liecina aptaujas rezultāti. Iepriekš tik zemus rādītājus galvenais Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiku atbalstošais spēks uzrādīja 2013. gada vasarā, bet to radikāli mainīja iebrukums Ukrainā un Krimas okupācija 2014. gadā. Vēlāk popularitāte no aptuveni 40% noslīdēja līdz aptuveni 30% un daudz nemainījās.

Apakšpalātas deputātu vēlēšanas plānotas 19. septembrī. Drīzumā jāsākas vēlēšanu kampaņai, kurai paredz partijas reitingu pacelšanu vasarā.

Tiek prognozēts, ka vēlēšanas būs atkārtots tests tā dēvētajai Alekseja Navaļnija gudrajai vēlēšanu sistēmai. Tā paredz, ka tā kā opozīcijas kandidāti netiek atbalstīti, tad jābalso par jebkuru, arī marionešu politisko spēku, piemēram, liberāldemokrātu vai komunistu deputātiem. Tā palīdzēja pie varas nākt vairākiem gubernatoriem 2019. gada vēlēšanu laikā.

Navaļnija komandas pārstāvis atklājis, ka viņi šajā rudenī paredzētajās vēlēšanās grasās virzīt 10 savus kandidātus, kā arī atbalstīt 1600 citu politisko spēku pārstāvjus.

"Levadas centrs" aptauju īstenoja laika posmā no 18. līdz 24. februārim, aptaujājot 1601 respondentu 50 Krievijas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!