Foto: AFP/Scanpix
Piektdien vakarā vairāki asiņaini uzbrukumi satricināja Francijas galvaspilsētu Parīzi. Sprādzieni nogranda arī pie "Stade de France" stadiona, kur tajā brīdī notika Vācijas un Francijas futbola spēle.

Pēc eksplozijām, kuru troksnis bija labi dzirdams stadionā, sākta cilvēku evakuācija no sporta būves. Kā redzams kāda aculiecinieka filmētā video, cilvēki stadionu pametuši kopīgi dziedot Francijas himnu - Marseljēzu.

Vēstīts, ka Francijā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas robežas, pēc tam, kad piektdien Parīzē spridzināšanas un šaušanas uzbrukumosnogalināti vismaz 127 cilvēki.

Ziņas par bojāgājušajiem gan regulāri mainās un tiek papildinātas, un atšķiras dažādos medijos, variējot no "vismaz 120" līdz pat "vismaz 153".

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien paziņoja, ka teroraktā vainojams islāmistu grupējums "Islāma valsts" (IS). Arī pati teroristu organizācija ir uzņēmusies atbildību par notikušo.

Vairāk nekā 100 cilvēku gājuši bojā Bataklana koncertzālē Parīzes centrā. Uzbrucēji, kas aukstasinīgi šāvuši cilvēkus, koncertzālē sagrāba arī ķīlniekus. Teroristi gājuši bojā, kad zālē iebruka policija.

Vairāki desmiti gāja bojā sprādzienos pie "Stade de France" stadiona, kur notika Francijas un Vācijas futbola spēle, un šaušanas uzbrukumos pilsētas restorānos. Uzbrukumi pavisam notikuši sešās vietās.

Sestdien Francijas amatpersonas ziņo par astoņiem bojāgājušiem teroristiem - septiņi uzspridzinājušies, bet vienu nogalinājusi policija, ziņo mediji.

Par piektdienas notikumiem Parīzē teksta tiešraides arhīvā var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!