Foto: AP/Scanpix/LETA
Viesuļvētras "Grace" ("Greisa") izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Meksikā sestdien gājuši bojā astoņi cilvēki, kā arī nodarīti postījumi, paziņojušas amatpersonas.

Kāda sieviete un viņas pieci bērni zaudējuši dzīvību, kad viņu māju apraka nogruvums no līdzās esošā kalna.

Sabrūkot mājai, gājis bojā vēl viens bērns.

Astotais bojāgājušais ir kāds vīrietis.

Viesuļvētra vairākās pilsētās izraisījusi plūdus, izgāzti daudzi koki.

Vairāk nekā pusmiljonam cilvēku pārtraukta elektroapgāde.

Dienas beigās viesuļvētra zaudēja spēku. Vispirms tā kļuva par tropisko vētru, bet pēc tam beidzās.

Savukārt strauji pasliktinoties laikapstākļiem tuvojošās viesuļvētras "Henri" ("Anrī") dēļ, Ņujorkas Centrālparkā sestdienas vakarā tika pārtraukts liels brīvdabas koncerts ar daudzu zvaigžņu piedalīšanos par godu tam, ka pilsētā pēc koronavīrusa pandēmijas atjaunojas normāla dzīve.

Paziņojums, ka desmitiem tūkstošiem skatītāju jāatstāj koncerta norises vieta, jo sācies negaiss, pārtrauca Berija Menilova uzstāšanos.

Skatītāji tika aicināti doties uz tuvākajām izejām un atstāt Centrālparka teritoriju.

Starp zvaigznēm, kam bija paredzēts uzstāties koncertā, bija arī Brūss Springstīns, Pols Saimons, Dženifera Hadsone, Karloss Santana, "LL Cool J" un Andrea Bočelli.

'Ņujorkas mērs Bils de Blāzio pauda nožēlu, ka koncerts "Homecoming Concert" bija jāpārtrauc, tomēr uzsvēra, ka skatītāju drošība ir pirmajā vietā.

Piektdien radio intervijā de Blāzio teica, ka koncets būs apliecinājums tam, ka pilsēta ir atlabusi no pandēmijas.

Koncerts notiks, lai "patiešām pateiktu cilvēkiem, ka Ņujorka ir atgriezusies, lai pateiktu to visai pasaulei", sacīja Ņujorkas mērs.

Uz koncertu, kurā par ieeju nebija jāmaksā, bija rezervēti apmēram 60 000 ieejas biļešu. Tika ielaisti tikai skatītāji, kuriem bija apliecinājums, ka viņiem ir pilnībā pabeigta vakcinācija pret Covid-19.

Koronavīrusa īpaši lipīgā delta paveida dēļ Ņujorkā gan pēdējā laikā strauji pieaug inficēšanās gadījumu skaits, Ja jūnija beigās tika atklāti vidēji nepilni 200 inficēšanās gadījumi dienā, tad pēdējās nedēļas laikā vidēji dienā atklāti nepilni 2000 gadījumi.

Pret Covid-19 pilnībā vakcinēti 53% Ņujorkas iedzīvotāju.

Paredzams, ka svētdien ASV ziemeļaustrumus sasniegs viesuļvētras "Henri" centrs. Ņujorkas un apkārtnes iedzīvotāji brīdināti gatavoties iespējamajiem plūdiem un elektroapgādes pārtraukumiem. Daudzi cilvēki dodas uz veikaliem, lai pirktu pārtikas krājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!