Lietuvas Darba partijas dibinātājam un Seima deputāta kandidātam Viktoram Uspaskiham, kuru tur aizdomās par finanšu noziegumiem, uz pusgadu noteikts mājas arests. Šādu lēmumu ceturtdien vēlu vakarā pieņēma pirmstiesas izmeklēšanas tiesnesis, kurš neapmierināja prokurora prasību noteikt arestu aizdomās turētajam.
Ceturtdienas vakarā Viktors Uspaskihs atstāja tiesas zāli.

Uspaskiham jāatrodas mājās no plkst.20 vakarā līdz 8 no rīta. Viņam nav tiesību tikties ar ar citām personām, kas iesaistītas lietā par partijas "melno grāmatvedību".

Pats Viktors Uspaskihs savu vainu noliedz, apgalvojot, ka divu pratināšanu laikā viņam netika uzdots neviens jautājums, kas pierādītu viņa vainu.

"Prokurori man neparādīja nevienu dokumentu ar manu parakstu," žurnālistiem teica Uspaskihs.

Politiķis paziņoja, ka pie atbildības jāsauc nevis viņš, bet gan Seima priekšsēdētājs Viktors Muntjans un tieslietu ministrs Petrs Baguška.

Eiropas Parlamenta deputāte Ona Juknevičiene un Darba partijas priekšsēdētāja vietniece Loreta Graužiniene uzņēma tiesas lēmumu ar aplausiem.

Tikmēr prokurors Sauļus Versecks vēl nav izlēmis, vai tiks pārsūdzēts pirmstiesas izmeklēšanas tiesneša pasludinātais spriedums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!