Japānā notikusi viena no asiņainākajām vilcienu katastrofām, vilcienam noskrienot no sliedēm, ietriecoties kādā ēkā un nogalinot 49 cilvēkus, informē ārvalstu prese.
Pasažieru vilciens noskrēja no sliedēm netālu no Osakas, aptuveni 400 kilometru attālumā no Tokijas, un pēc incidenta slimnīcā nogādāti aptuveni 300 cilvēku.

Vairāki izdzīvojušie pasažieri stāsta, ka transportlīdzeklis bija pārvietojies pārāk lielā ātrumā un sācis drebēt, bet pēc neilga laika notikusi nelaime.

Vairāki avoti ziņo, ka to izraisījusi vilciena ietriekšanās vieglajā automašīnā, taču kabineta sekretārs Hirojuki Hosoda saka: “Ir vairākas teorijas, taču mēs vēl neesam pilnīgi pārliecināti par to, kas izraisīja šo avāriju.”

Ietriecoties dzīvojamajā mājā, pirmais no vilciena septiņiem vagoniem pāršķēlās uz pusēm un aplocījās ap ēkas stūri.

Vairākas stundas pēc avārijas daži cilvēki vēl joprojām bija iesprostoti lūžņos, un tiek ziņots arī par ievainotajiem garāmgājēju vidū.

Vilcienā, ar kuru visbiežāk pārvietojās ārpus pilsētas dzīvojošie kompāniju darbinieki un skolnieki, nelaimes gadījuma laikā atradās aptuveni 580 pasažieri, raksta Reuters.

23 gadus vecais vilciena mašīnists ir smagi ievainots, taču, visticamāk, izdzīvos. Viņš šo darbu bija darījis mazāk nekā gadu.

Glābšanas dienesti kā improvizētas nestuves izmantoja vilciena sēdekļus, jo viņiem pieejamais aprīkojums nebija pietiekams, lai palīdzētu visiem cietušajiem tik liela apmēra katastrofā.

BBC korespondenti ziņo, ka Japānas dzelzceļa sistēma, pa kuru ik dienas pārvietojas gandrīz 60 miljoni cilvēku, tiek uzskatīta par vienu no drošākajām pasaulē.

Avārija ir vissmagākā, kāda notikusi Japānā kopš 1991.gada, kad vilciena katastrofā gāja bojā 42 un tika ievainoti vairāk nekā 600 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!