Divu pasažieru vilcienu frontālā sadursmē, kas otrdien notika Itālijas dienvidu reģionā Apūlijā, bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 27 cilvēkiem, vēsta valsts ziņu aģentūra ANSA.

Vēl 50 cilvēki sadursmē ievainoti.

"Mēs strādāsim visu nakti, meklējot vrakā izdzīvojušos vai citus upurus," sacīja reģiona dzelzceļa policijas vadītājs Džankarlo Kontikjo.

Avārija notika uz vienām sliedēm nelielā līkumā starp Apūlijas reģiona Korato un Andrijas pilsētām plkst.11.30 pēc vietējā laika (plkst.12.30 pēc Latvijas laika).

Izmeklētāji paziņoja, ka vismaz viens no vilcieniem brauca ļoti ātri un pastāv iespēja, ka sadursmi izraisījusi cilvēka kļūda. Vienam no četru vagonu vilcieniem bija jāgaida zaļā gaisma pirms izbraukšanas uz dzelzceļa līnijas starp Korato un Andrijas pilsētām.

Vides aizsardzības organizācija "Legambiente" norādīja, ka negadījums varētu būt radies, jo vecajās sliedēs šajā reģionā nav automātiskās bremzēšanas sistēmas. Netiek ziņots, ka avārijas brīdī būtu bijuši slikti laikapstākļi.

Itālijas premjerministrs Mateo Renci paziņoja, ka valsts "neapstāsies, kamēr mēs nezināsim, kas noticis".

Abu vilcienu operators ir privāta dzelzceļa kompānija "Ferrotramviaria" - viena no apmēram 30 privātām kompānijām, kas uztur dzelzceļa satiksmi nelielās līnijās, kuras nav valsts dzelzceļa operatora "Trenitalia" pārziņā.

Nav zināms precīzs pasažieru skaits abos vilcienos, jo daudziem pasažieriem bija sezonas biļetes.

Šī ir viena no lielākajām vilcienu katastrofām Itālijas vēsturē. 2009.gadā dzelzceļa stacijā Viaredžo pilsētā gāja bojā 29 cilvēki, kad nobrauca no sliedēm un eksplodēja kravas vilciens, kas veda sašķidrinātu naftas gāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!