Foto: Kadrs no video

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) nācis klajā ar pētījumu, kurā apgalvots, ka kvēlajam Kremļa propagandistam Vladimiram Solovjovam pieder vēl viena villa ekskluzīvā vietā Itālijā, kā arī automobilis "Maybach".

FBK jau 2017. gadā publicētā pētījumā atklāja, ka TV raidījuma vadītājam Solovjovam, kura diskusiju šovi slaveni ar neslēptu naidu pret Rietumiem un Ukrainu, kā arī atklātu Kremļa propagandas līnijas ieturēšanu, līdzās dārgiem īpašumiem Krievijā pieder arī villa pie Komo ezera Itālijā.

Kā toreiz skaidroja Navaļnijs, tieši "meļi, liekuļi, propagandisti" ir Kremļa varas balsts, kas palīdzējuši Krieviju pārvērst par trešās pasaules valsti, bet paši katru gadu brauc atpūsties uz vārdos nīsto Eiropu.

Tagad jaunākajā Navaļnija fonda pētījumā atklāts, ka pie Komo ezera, tikai 11 kilometru attālumā no jau zināmās, Solovjovam pieder vēl viena lepna villa, kuras pagalmā pašlaik notiek baseina būvniecība.

Galvenajā ēkā ar 300 kvadrātmetru dzīvojamo platību ir 14 istabas, tostarp piecas guļamistabas un piecas vannasistabas, izpētījis FBK.

Līdzās galvenajai ēkai atrodas arī viesu namiņš 90 kvadrātmetru platībā ar trīs istabām un divām dušām.

Īpašuma pirkšanas līgumā, uz ko atsaucas Navaļnijs, Solovjovs norādīts kā vietējais iedzīvotājs un mākslinieks pēc profesijas. Līgumā uzrādītā pirkuma summa ir viens miljons 21 tūkstotis eiro. Pēc baseina un teritorijas labiekārtošanas darbu pabeigšanas īpašuma vērtībā varētu sasniegt 1,5 miljonus eiro, lēš Navaļnijs.

Federālajos TV kanālos par nodokļu maksātāju naudu strādājošais Solovjovs milzu naudu tērē arī dzimtenē, atzīmē Navaļnijs. "Pērnā gada 14. februārī Visu mīlētāju dienā Vladimirs Rūdolfa dēls nolēma iepriecināt savu pašu mīļāko cilvēku – sevi. Un nopirka jaunu "Maybach"," videoblogā stāsta Navaļnijs.

Tāda automašīna maksā 15 miljonus rubļu (198 tūkstošo eiro), atzīmē FBK.

Ar pilnu pētījuma tekstu var iepazīties te.

Solovjovs, kurš, kā raksturo Navaļnijs, "māca jūs mīlēt dzimteni", FBK pētījumu komentējis izdevumam "Insider". Propagandists norāda, ka nav valsts ierēdnis un neko nav pārkāpis, kā arī maksā visus nodokļus.

"Nopelnu daudz, gūstu lielu baudu no tā, ka mani raidījumi atnes naudu telekanālam "Rossija"," teica Solovjovs, papildinot, ka, ja vēlēsies, nopirks vēl kādu villu.

Pēc 2017. gada pētījuma par saviem īpašumiem Solovjovs komentēja, ka ir bagāts cilvēks un nekad to nav slēpis. "Es deviņdesmitajos gados nodarbojos ar biznesu un esmu bagāts cilvēks," teica Solovjovs.

Navaļnijs, kurš savu popularitāti iemantojis ar varas korupcijas atmaskošanu, pieteica sevi 2018. gada cīņai par Krievijas prezidenta krēslu, taču viņa kandidatūru varasiestādes neapstiprināja.

Viens no ievērojamākajiem Navaļnija fonda darbiem, kas izraisīja plašu rezonansi un pat spēja mobilizēt Krievijas iedzīvotājus protestiem, ir 2017. gada martā publicēts pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!