Lietuvas galvaspilsētā Viļņā piektdien tiek plānota vispārējā protesta akcija pret valdības taupības plāniem. Akcijas organizētāji cer, ka pasākums nepāraugs nemieros, kas otrdien bija vērojami Rīgā, vēsta delfi.lt.

"Mūsu mērķis ir nevis nekārtības, bet gan vēlme pateikt valdībai - ne," sacīja Lietuvas arodbiedrību konfederācijas priekšsēdētājs Artūrs Čerņausks.

Tomēr neskatoties uz to, ka arodbiedrību vadītāji apgalvo, ka nemieru Viļņas ielās nebūs, Viļņas pašvaldība pagaidām nav izsniegusi atļauju mītiņa rīkošanai.

Kā norāda pasākuma iniciatori - akcija notiks jebkurā gadījumā, arī tad, ja tā nebūs sankcionēta.

Pēc Čerņauska vārdiem, protestam nav politisko mērķu, bet gan tikai ekonomiskie - lai ekonomikas problēmas neietekmētu nabadzīgākus sabiedrības pārstāvjus.

"Mēs necenšamies gāzt valdību, jo dažus tā lēmumus uzskatām par pieņemamiem. Mēs vēlamies, lai valdība ar skaidru prātu paskatītos uz dzīvi un mainītu dažus savus lēmumus, lai ekonomiskajā krīzē neciestu nabadzīgāki sabiedrības pārstāvji," viņš teica.

Tiek prognozēts, ka uz mītiņu Viļņā ieradīsies tūkstošiem dažādu profesiju pārstāvju. Līdzīgas akcijas notiks arī citās Lietuvas pilsētās, piemēram, Klaipēdā.

Akcijas organizētāji brīdina - ja valdība neņems vērā viņu prasības, tiks sarīkots brīdinājuma streiks, bet vēlāk nacionālā līmeņa streiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!