Foto: TASS/Scanpix/LETA

Par spīti nelabvēlīgām prognozēm par Covid-19 turpmāko izplatību vēl nepotētie Lietuvas iedzīvotāji nav naski uz vakcinēšanos un Viļņā pēdējā laikā iznīcinātas 5000 "Moderna" Covid-19 vakcīnu devu, vēsta portāls "Delfi.lt".

Tas darīts vakcīnu derīguma termiņa beigšanās dēļ, un tuvākajā laikā var nākties utilizēt vēl citas potes.

"Viļņā pēdējās nedēļās utilizētas "Moderna" vakcīnas, 5000 devām beidzās derīguma termiņš. Tuvākajās dienās paskatīsimies,cik cilvēku potēsies ar "Moderna", bet var sanākt vēl vairāki tūkstoši [iznīcināmu vakcīnu]," atklāja Viļņas vakcinācijas centra vadītājs Kipras Krasauskis.

Tāpat iznīcināšana draud arī citu ražotāju vakcīnām, papildina Krasauskis. Augustā derīguma termiņš varētu beigties kādam daudzumam "Pfizer" vakcīnu, ja tās netiks izlietotas.

Ja vakcinācijas gaitā nekas nemainīsies, ir jāplāno vakcīnu dāvināšana kādai ārpus Eiropas Savienības esošai valstij, ar kuru Lietuvai jau ir, vai ir jāveido attiecības, pieļauj Krasauskis.

Vakcinācijas centra vadītājs informē, ka galvaspilsētā jau sāk darboties mobilie vakcinācijas centri – autobusi, kas dažādās pilsētas vietās piedāvā "Janssen" vienas devas vakcīnas, taču tajos no nākamās nedēļas būs pieejami arī citu ražotāju preparāti.

Lietuvā vismaz vienu Covid-19 vakcīnu līdz šim saņēmuši 47% iedzīvotāju, liecina "Ourworldindata" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!