Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes lietu un kultūras padome pirmdien oficiāli nominēja Lietuvas galvaspilsētu Viļņu un Austrijas pilsētu Lincu par 2009.gada Eiropas kultūras galvaspilsētām.
Kā pastāstīja Lietuvas kultūras ministrs Vladimirs Prudņikovs, kas uzturas Briselē, kolīdz tiks saņemts oficiāls Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes dokuments, kas apliecinās Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, Viļņa sāks svarīgākos sagatavošanās darbus - tiks izveidota valsts komisija premjerministra vadībā, nodibināta sabiedriskā institūcija, kas koordinēs programmu "Viļņa - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009", kā arī programmu padome un sākta projektu atlase.

"Mēs priecājamies un no sirds pateicamies par Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes lēmumu, kas dod mums iespēju pirmajiem no jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm piedalīties šajā Eiropas programmā un parādīt sevi Eiropai kā tautu, kura kopj kultūru. Mēs nešaubāmies, ka Viļņa, būdama jaunas ES dalībvalsts galvaspilsēta, ir pilnīgi gatava sasaistīt vecās Eiropas kultūras tradīcijas ar mūsdienu izaicinājumiem un paveikt šo darbu pēc iespējas labāk," padomes sēdē sacīja Prudņikovs.

2009.gadā Lietuva svinēs tūkstošo gadadienu, kopš tās vārds pieminēts vēstures avotos. Šajā sakarā Viļņā notiks daudz nozīmīgu kultūras pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!