Viļņas lidostā sestdien Lietuvas muitas kriminālnodaļa aizturējusi narkokurjeru no Amsterdamas, kurš, paslēptus kuņģī, mēģinājis ievest 300 gramus kokaīna.
Šis ir pirmais gadījums Lietuvā, kad narkotikas mēģina ievest, paslēptas kuņģī, kā arī lielākā pēdējos gados lidostā aizturētā narkotiku kontrabandas krava. Viens grams kokaīna Lietuvā maksā aptuveni 100 ASV dolāru (64 latus).

31 gadu vecais Klaipēdas iedzīvotājs kuņģī bija paslēpis ar parafīnu aplietos maisiņos iepakotas narkotikas. Viens maisiņš svēris 5 līdz 8 gramus un sākotnējā apskate liecina, ka atrastā viela ir kokaīns. Precīzi to noteiks pēc ekspertīzēm.

Muitnieki narkokurjeru aizturējuši divus mēnešus veiktas izmeklēšanas rezultātā, taču viņš sākotnēji noliedzis narkotiku pārvadāšanu un arī apskatē viela neesot atrasta. Tad aizturētais nogādāts Viļņas universitātes Ātrās medicīniskās palīdzības institūtā, kur viņam iedotas vemšanu izraisošas zāles.

Policijā informēja, ka ierosināta krimināllieta par narkotiku kontrabandu un vīrietis pagaidām aizturēts uz divām diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!