Viļņas Starptautiskā lidosta (TVOU) ir nolēmusi iesūdzēt tiesā aviokompānijas, kuras nav samaksājušas par lidostas pakalpojumu izmantošanu.

TVOU ir lūgusi tiesai arestēt daļu Lietuvas aviokompānijas "flyLAL-Lithuanian Airlines", Latvijas "airBaltic" un Lietuvas "Aurela" aktīvu.

"Lidostai ienākumus nodrošina lidsabiedrību maksātās lidostu nodevas. Šie līdzekļi ir paredzēti lidostai, bet aviokompānijas tos izmanto savām vajadzībām. Tas nav godīgi," laikrakstam "Lietuvos Rytas" norādīja TVOU jurists Ķēstutis Virbicks.

Viļņas lidosta vislielāko prasību ir iesniegusi pret "flyLAL", kura patlaban lidostai ir parādā sešus miljonus litu (1,2 miljonus latu).

TVOU, visticamāk, atsauks prasību pret "airBaltic", kura četru miljonu litu (812 000 latu) parādu gatavojas atmaksāt nākamnedēļ.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags pastāstīja, ka parāds izveidojās par vienu daļu pakalpojumu, ko aviokompānija nemaksāja lidostai. Tas ticis darīts, ievērojot vienlīdzības principu, jo par tiem pašiem pakalpojumiem Viļņas lidosta neprasīja samaksu no "airBaltic" konkurentiem.

Redzot, ka Viļņas lidosta nolēmusi veikt samaksu par pakalpojumiem no visām aviosabiedrībām pēc vienāda principa, "airBaltic" jau ir atmaksājusi savu parādu Viļņas lidostai.

Savukārt "Aurela" parāds veido tikai vienu miljonu litu (203 000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!