Foto: AFP/Scanpix

Druskininki ir neliela Lietuvas pilsētiņa, visi cilvēki te zina cits citu, tāpēc jaunumi, ka vietējais iedzīvotājs devies uz Ukrainu karot Maskavas atbalstīto kaujinieku pusē, izplatījās jau neilgi pēc viņa aizbraukšanas, raksta portāls "Delfi.lt".

40 gadus vecajam Pāvelam Kotovam ir Lietuvas pilsonība, bet viņš par lietuvieti sevi nekad nav uzskatījis, portālam norāda viņa bijusī sieva, kura ne uzreiz bija gatava apstiprināt informāciju par Kotova došanos uz Ukrainu.

Viņa māte ilgus gadus bijusi skolotāja Druskininku mūzikas skolā, bet Pāvels lielu bērnības daļu pavadījis pie radiem Krievijā. Ar bijušo sievu, kas publikācijā identificētā kā I.K., Pavēls izšķīries, kad viņu meitai bijuši trīs gadi. Bet attiecības starp bijušo vīru un sievu nav bijušas sliktas.

Kad Pāvelam bija darbs, viņš "vairāk vai mazāk rūpīgi" maksāja alimentus par saviem diviem bērniem, norāda sieviete.

"Pēdējā reizē, kad mēs tikāmies, viņš neteica, uz kurieni dodas, bet no citām sarunām man radās iespaids, ka uz turieni. Pēc tam, kad viņš jau bija Ukrainas austrumos, atsūtīja īsziņu ar numuru. Kad es piezvanīju, centās stāstīt man briesmīgas lietas, ko viņi tur dara. Es teikšu atklāti – vienkārši nevarēju to visu klausīties," I.K. atklāj lietuviešu "Delfi".

Sieviete cer, ka ar bijušo vīru nekas slikts nenotiks un viņš atgriezīsies sveiks un vesels. "Es jūtu, ka ar viņu nekas nenotiks, izdzīvos, viņš ir tāds…," stāsta sieviete, atceroties, kā viņi kopā braukuši uz Krimu, kad tā vēl nebija okupēta.

Pirms vairāk nekā 10 gadiem Kotovs pārsteidza Druskininku iedzīvotājus, izdzīvojot smagā autoavārijā, kad "Ford Probe" automašīna milzīgā ātrumā ietriecās kokā. Pāvels bija sakropļots, un ārsti viņu burtiski salāpījuši pa gabaliņam. Reti kurš tam ticējis, bet viņš tad izdzīvoja.

Vīrietis bieži mainījis darbu, parasti strādājis celtniecībā vai remontdarbos. Ar visiem darba devējiem esot šķīries pa labam. Viņam bijuši arī parādi. Pēdējais darbs bijis sanatorijā "Baltkrievija". Daudzi bijuši pārsteigti, ka viņš labprātīgi pamet šo darbu, lai dotos uz Austrumukrainu.

Sieviete noliedz iespējamību, ka bijušais vīrs uz Ukrainu karot varētu būt devies ar mērķi nopelnīt, apgalvojot, ka Pāvels šo ceļu izvēlējies savu uzskatu dēļ. Viņa gan nevarēja precizēt, kā Kotovs aizrāvies ar "krievu pasaules" idejām.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos notiek Maskavas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!