Kāds pazīstams automašīnu rokasgrāmatu izdevējs piedāvā uz cilvēku paskatīties no netradicionāla skatpunkta, izveidojot organisma lietošanas pamācību.
Grāmatas nosaukums ir "Vīrietis no 120 000. gada pirms Kristus līdz mūsdienām. Visi modeļi, sērijas, izmēri un krāsas". Tā ir sarakstīta Rietumos plaši pazīstamo Heinza automašīnu rokasgrāmatu stilā.

Tajā ir nodaļas "Remonts pa ceļam" - par pirmās palīdzības sniegšanu, "Dzinējs" - par sirdi un plaušām, "Amortizācija un stūre" - par locekļiem un "Dzesēšanas sistēma" - par šķidrumu cirkulāciju.

Rokasgrāmatas autors ir doktors Aiens Benkss, Vīriešu veselības foruma prezidents. "Manuprāt, tas ir perfekts veids, kā runāt ar vīriešiem par veselības jautājumiem un ķermeņa funkcijām."

"Mēs esam gadiem ilgi centušies pasniegt informāciju par veselības aprūpi ikvienam saprotamā veidā. Tagad, man šķiet, tas beidzot ir izdevies - kad man piedāvāja šo ideju, tā šķita tik pašsaprotama, ka nezinu, kāpēc tas neienāca prātā jau agrāk," sacīja Benkss.

Šobrīd tikai piektā daļa vīriešu laicīgi apmeklē ģimenes ārstu, ja radušās kādas problēmas ar veselību. Tādējādi sekmīgi ārstējamas kaites -, piemēram, diabēts, depresija vai erektīlā disfunkcija - tiek ielaistas.

"Es gribētu pamudināt vīriešus pārvarēt samulsumu un strausa politiku un doties pie ārsta, tiklīdz ir sajūta, ka ar organismu kaut kas nav kārtībā," uzsvēra doktors Benkss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!