Foto: TASS/Scanpix/LETA
Vīrietis, kurš svētdien, 4. martā, uzbruka Krievijas prezidenta amata kandidātei Ksenijai Sobčakai, atbrīvots no prakses pienākumu veikšanas Maskavas domē, aģentūrai "Interfax" paziņojusi domes priekšsēdētāja pārstāve Poļina Orehova.

"Jaunietis Maskavas domē vairs nestažējas. Ar viņu turpina strādāt tiesībsargājošās iestādes," sacīja Orehova.

"Draugi, šodien notika ļoti negaidīts notikums. Man piezvanīja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un atvainojās par vakardienas uzbrukumu Ļeņingradas prospektā. Jāatzīst, ka šāda rīcība manī raisa dziļu cieņu," Sobčaka raksta sociālajā tīklā "Instagram".

Viņasprāt, mēra zvans liecina par to, ka valsts pārvalde "sākusi apzināties, ka nelikumīga un huligāniska opozīcijas vajāšana nav normāla un nav savienojama ar civilizētas valsts statusu".

"Nav iespējams labot notikušo, ja neatzīst savu vainu tajā. Tāpēc es ar pateicību pieņemu Sergeja Sobjaņina atvainošanos un paužu savu cieņu par viņa pozīciju," raksta Sobčaka.

Jau ziņojām, ka svētdien, 4. martā, Sobčakai Maskavas centrā Mihaila Gorbačova dzimšanas dienas svinību laikā uzbruka vīrietis, aplēja ar ūdeni un pagrūda, kliedzot "tas par Žirinovski!".

Arī Maskavas domes priekšsēdētājs Aleksejs Šapošņikovs atvainojās Sobčakai par incidentu. "No sirds atvainojos Ksenijai Sobčakai. Notikušais ir provokācija un huligānisms. Esmu pārliecināts, ka tiesībsargājošās iestādes tiks galā ar notikušo, un vainīgie saņems atbilstošu sodu," savā "Facebook" profilā raksta Šapošņikovs, piebilstot, ka jaunietis Maskavas domē ir stažieris – viņš nav ne štata darbinieks, ne arī viņa asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!