Foto: AP/Scanpix/LETA

Debesīs virs Kijivas pamanīti seši Krievijas gaisa baloni, un to lielāko daļu notriekuši pretgaisa aizsardzības spēki, trešdien pavēstīja Ukrainas galvaspilsētas kara administrācija.

Baloni transportējuši stūra atstarotājus un izlūkošanas iekārtas, norādīja administrācija.

"Provizoriski Kijivas gaisa telpā pamanīti aptuveni seši pretinieka gaisa mērķi. Atbilstoši informācijai, kas šobrīd tiek precizēta, tie bija gaisa baloni, kas pārvietojas gaisā vēja iespaidā," platformā "Telegram" skaidroja administrācija.

"Pret visiem gaisa mērķiem tika pielietoti pretgaisa aizsardzības spēku ieroči. Vairums šo zonžu tika notriektas."

Balonu palaišanas mērķis, iespējams, bija pamanīt Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkus un tos novājināt.

Krievija, iespējams, izmanto gaisa balonus, jo tiek taupīti izlūkošanas lidrobotu krājumi, savukārt norādīja Ukrainas gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats.

"[Krievija] tagad izlūkošanas lidrobotus, tādus kā "Orlan-10", izmanto retāk, un viņi spriež - "kāpēc gan mums neizmantot šos balonus". Tad nu viņi tos izmanto," Ukrainas televīzijai sacīja Ihnats.

Vēlāk viņš apstiprināja, ka galvaspilsētā ieslēgtas gaisa trauksmes sirēnas, jo debesīs bijuši baloni.

Kā ziņots, pēdējā laikā vairākas valstis, tostarp ASV, Kanāda un Japāna, ziņojušas par neidentificētiem lidojošiem objektiem. Saistībā ar tiem līdz šim ziņots, ka daļa bijuši gaisa baloni. Savukārt ASV Baltais nams noraidījis runas, ka tie varētu būt saistīti ar citplanētiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!