Kopš maija beigām visā Japānas teritorijā - no Hokaido salas ziemeļos līdz pat Okinavas salai dienvidos - uz autoceļiem parādījušies tūkstošiem noslēpumainu metālisku priekšmetu, vēsta portāls "Newsru.com".
Piektdien vietējās varas iestādes paziņoja, ka visās valsts 47 prefektūrās autoceļu metāla barjerās cieši iestiprināti uz āru vērsti asi trīsstūrveida tērauda gabali, kuru lielums ir no diviem līdz 50 centimetriem.

Tas atklājās ceļu ārkārtas pārbaudē, kas tika sākta 28.maijā pēc tam, kad vienam no šādiem "nažiem" ar velosipēdu uzbrauca skolnieks, kurš guva smagas traumas. Līdz šim šo dzelzs priekšmetu dēļ traumas guvuši pieci cilvēki.

Policija un prokuratūra ir nonākuši strupceļā, jo nevar saprast, pēc kāda panta būtu ierosināma izmeklēšana. Tāpat arī nav saprotami ļaundaru motīvi.

Pirmā versija, ka tas ir muļķīgs huligānisms, ātri atkrita, jo, pēc policijas domām, tādos mērogos nav spējīga darboties par ļaundaru grupa. Tiek izteiktas versijas par kaut kādu visas valsts mēroga struktūru, kas savas darbības koordinē ar interneta palīdzību. Tās rīcībā ir jābūt nopietnam aprīkojumam, jo "nažus" var ievietot tikai daļēji izjaucot ceļmalu barjeras. Parādījušās arī versijas, ka iejaukti citplanētieši un mistiski spēki.

Kā pavēstījis valsts zemju un transporta ministrs Kadzuo Kitagava, situācija ar noslēpumainajiem metāla gabaliem "joprojām ir absolūti neskaidra". Viņš paziņoja, ka viņa ministrijas darbiniekiem un policijai likts pastiprināti patrulēt uz ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!