Pāvests Benedikts XVI sestdienā pirms pirmās adventa svētdienas ir aicinājis visas pasaules cilvēkus vienoties lūgšanā pret abortiem. Katoļu "Pro Life" organizācijas to sauc par bezprecedenta gadījumu, informēja priesteris Ilmārs Tolstovs.

Katoļu Baznīcas galva Adventu uzsāks ar svinīgu vigīliju "visu dzimstošo cilvēku dzīvību" nodomā Sv.Pētera bazilikā.

Šis aicinājums neattiecas tikai uz katoļiem, jo pāvests aicina, lai "šādas ceremonijas noturētu visi diecēžu bīskapi un priesteri visās baznīcās un lai tajās iesaistās ticīgie draudžu, reliģisko apvienību un kopienu locekļi."

ASV Katoļu bīskapu konferences "Pro Life" aktivitāšu sekretariāta īpašo projektu koordinatore Mērija Makklaskija norādījusi, ka laikā, kad uzbrukumi cilvēka dzīvības cieņai un vērtībai ir tik aktīvi kā nekad iepriekš, tas ir īpaši svarīgi.

Arī Latvijā, atsaucoties uz pāvesta aicinājumu daudzās draudzēs notiks šādas lūgšanas. Rīgā, sv. Jēkaba katedrālē sestdien, 27.novembrī plkst. 17.30 notiks aizlūgšanas, kuras vadīs kustība "Par dzīvību" (Pro Life) un ģimeņu kustība "Laulāto tikšanās". Pēc tam plkst. 18.00 sekos sv. Mise dzīvības aizstāvības nodomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!